Etappi 2 juniorit


Junnujen kuningataretappi on kunnioitettavat 32km pitkä. Reitti starttaa etuauton perässä kohti Ski Saariselän ala-asemaa, josta matka jatkuu vauhdikasta latupohjaa pitkin Luttojokea seuraillen. Juuri ennen luttotupaa reitti kääntyy kohti Vellinsärpimää ja Taajoslaavua. Tästä alkaa todellinen maastoajo.

Reitti Luton varresta kohti taajoslaavua on nousuvoittoista mönkijänuraa, joka muuttuu matkan edetessä poluksi. Reitti on koko matkalta mukavaa maastoajoa, jossa ei kuitenkaan ole mitään liian teknisiä paikkoja tai isoja korkeuseroja. Matkalla ohitetaan muutamia kosteita kohtia, joissa paras reitin valinta on suoraan läpi.

Taajoslaavun jälkeen reitti muuttuu hieman teknisemmäksi. Matkalla on muun muassa pienien purojen ylityksiä ja hieman kaltevaa juurakkopolkua. Ennen huoltopistettä reitti ylittää Luuvaaran.

Huoltopisteen jälkeen junnureitti eroaa aikuisten reitistä, ja junnut suuntaavat latupohjaa pitkin kohti Iisakkipään loppulenkkiä. Parin helpon kilometrin jälkeen reitti lähtee kiikkumaan paikoin kivikkoistakin reittiä pitkin kohti Iisakkipäätä. Reitin korkeimmalta kohdalta maali jo näkyy, mutta siitä huolimatta katse on hyvä pitää reitissä loppuun asti.

Iisakkipään jälkeen edessä on vielä vauhdikas ja kumpuileva lasku aurorapolulle, Suomen märin loppusuo ja loppukiri.